RUKOMET


Održana je zajednička sednica Skupština ZK SRL by Cvetkovic
август 6, 2010, 8:43 pm
Filed under: Super liga | Ознаке:
Danas je u Beogradu održana zajednička sednica Skupština ZK SRL. Sednici je prisustvovalo 15 predstavnika klubova muške lige (izostao je samo predstavnik RK Metaloplastika Zoraka keramika) i 10 predstavnika ženske lige (izostali su predstavnici ORK Vrnjačka Banja i Kikinde).
Skupštine su jednoglasno usvojile Izveštaj o funkcionisanju SRL u takmičarskoj 2009/2010. i Izveštaj o finansijskom poslovanju SRL u takmičarskoj 2009/2010.
Takođe, Skupštine su jednoglasno donele predlog izmena i dopuna Pravilnika o udruživanju i radu ZK SRL, s tim da je u odnosu na predlog koji je dostavljen klubovima izmenjen samo član koji govori o trajanju mandata članova Skupštine, tako da on sada glasi: „Mandat članova Skupštine traje 4 (četiri) godine, s tim da su članovi Skupštine predstavnici klubova Superligaša u tekućoj takmičarskoj sezoni.“
Za predsednika Skupštine muške lige jednoglasno je izabran Dobrivoje Glavonić, a za podpredsednika Milan Jović.
Za predsednika Skupštine ženske lige jednoglasno je izabrana Svetlana Kitić Magić (nedavno proglašena od strane IHF-a za najbolju rukometašicu svih vremena), a za podpredsednika Ljiljana Marković.
Za predsednika Upravnog odbora muške lige jednoglasno je izabran Dragan Jaćović, a na njegov predlog za članove su izabrani Slobodan Milošević, Vladica Spasojević, Milisav Kovačević, Nikola Petrović i Zoran Dimitrić, dok će preostali član UO biti predstavnik TV Arena (budući sponzor lige), koji će biti naknadno imenovan.
Gospodin Dragan Jaćović, zahvalio se na ukazanom poverenju i upoznao prisutne da je postignut preliminaran dogovor sa TV Arena oko sponzorisanja lige u naredne 3 godine, i da će, pored prenosa najmanje 2 utakmice nedeljno na ovoj televiziji, klubovi biti oslobođeni plaćanja kotizacije.
S obzirom da je za predsednika Upravnog odbora ženske lige jedini kandidat bio Milan Stanković, a koji iz opravdanih razloga nije bio prisustan na sednici, te nije mogao da upozna članove Skupštine sa programom niti da predloži članove Upravnog odbora, Skupština je jednoglasno donela odluku da se izbor predsednika i članova UO odloži i da se u roku od 8 dana održi nova sednica na kojoj će biti imenovani predsednik i članovi UO, kao i direktor lige.
Skupština je jednoglasno odlučila da članove Nadzornog odbora muške lige čine predstavnici Požarevca, Smedereva i Jugović Unimeta, a ženske lige predstavnici Cepelina, Crvene zvezde i JP Radničkog.
Na predlog UO, za direktora muške lige jednoglasno je izabran dr Vojislav Andrić.

Izvučeni su sledeći takmičarski brojevi:

Ženska liga (1002):

1. Jagodina

2. Zaječar

3. Crvena zvezda

4. Vrnjačka Banja

5. Knjaz Miloš

6. MAX Sport

7. Naisa

8. Kikinda

9. Čačak

10. JP Radnički

11. Medicinar

12. Cepelin


Muška liga (1001):

1. Naisus

2. Vranje

3. Priboj

4. Dinamo

5. Jugović Unimet

6. Crvenka

7. Kolubara

8. MP Zorka keramika

9. Planinka Prolom voda

10. Vojvodina Železničar

11. Smederevo

12. Partizan Dunav osiguranje

13. Požarevac

14. PKB

15. Radnički

16. Crvena zvezda

preuzeto sa sajta RSS

Advertisements
Коментари су искључени на Održana je zajednička sednica Skupština ZK SRL

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: