RUKOMET


Sudijski par Stojković-Nikolić među najboljima na EURO 2010! by Cvetkovic
фебруар 3, 2010, 10:57 pm
Filed under: Ostale vesti, Super liga | Ознаке:

Srbija nije možda blistala na terenu što se igara tiče, ali su zato „delioci pravde“, kako se unovinarskom žargonu nazivaju sudije, mladi par Dušan Stojković i Nenad Nikolić, odradili svoj posao na vrhunskom nivou i time zaslužili čak pet utakmica, što ih uz znatno starije kolege iz Nemačke i Francuske, koji su sudili mečeve za medalju, stavlja u grupu najangažovanijih sudija na EURO 2010.

– Utisci iz Austrije su odlični. Odsudili smo pet jako teških utakmica. Prvenstvo smo otvorili utakmicom između Francuske i Mađarske, koja je završena nerešenim rezultatom. I u naredna dva kola prve faze, sudili smo u Insbruku, prvo Poljska – Švedska, a onda i jako težak susret između Nemačke i Švedske, koji je odlučivao, koja će ekipa biti eliminisana. Nastavili smo da sudimo i u glavnoj rundi, iako su dva sudijska para nakon prva tri kola, ispala. Najbitnije je da je sudijska komisija na čelu sa Šandorom Andorkom prezadovoljna kako smo posao odradili – zadovoljan je „mlađi“ u paru, Dušan Stojković (31).

Pozitivne utiske iz Austrije nosi i Nenad Nikolić (34):

– Najteža je bila sigurno utakmica između Švedske i Nemačke, koja je odlučivala koja će ekipa napustiti EP. Nemci su pobedili, a na naše suđenje nije bilo nikakvih primedbi. Takođe, teško je bilo i u poslednjoj utakmici u glavnoj rundi između Poljske i Francuske, koja je mogla biti i sudar ekipa koje će igrati finale. Mi smo prezadovoljni debijem na seniorskim velikim takmičenjima.  Adekvatno i na najbolji mogući način smo predstavili Zajednicu sudija RSS-a. Nalazimo se na listi 12 najboljih evropskih parova i nadam se da ćemo u budućnosti na isti ili još bolji način reprezentovati naš rukometni Savez.

Advertisements
Коментари су искључени на Sudijski par Stojković-Nikolić među najboljima na EURO 2010!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: