RUKOMET


EP: Stanić doneo bod Srbiji by Cvetkovic
20 јануара, 2010, 8:17 am
Filed under: Evropa, Reprezentacija | Ознаке: ,
FoNet
FoNet

Reprezentacija Srbije uspela je da osvoji bod protiv Islanda (29:29) u prvom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu, posle odbranjenog sedmerca golmana Stanića.

U neverovatnoj završnici reprezentativci Srbije su uspeli da osvoje bod serijom od 4:0. Nenad Vučković je postigao izjednačujući gol u poslednjem minutu susreta, a onda je golman Darko Stanić odbranio sedmerac Gudjonsonu u poslednjoj sekundi meča. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Momir Ilić sa 7 golova i Ivan Stanković sa 6.

Reprezentacija Islanda je od prvog minuta zaigrala bolje od srpske reprezentacije i brzo stekla prednost od tri gola 5:2. Kojić postiže gol i smanjuje na 5:3, ali posle gola Sigurdsona i uspešno realizovane kontre Ingimundarsona Islanđani stiču prednost od četiri gola.

Srpski rukometaši uspevaju da postignu dva gola sa igračem manje (Šešum i Stojanović) i zadrže rezultatski priključak sa Islandom kod rezultata 10:8. Međutim, Nikola Kojić ne realizuje kontru, a onda Vilovski dobija dva minut isključenja. Prednost Islanda se tokom prvog poluvremena kretala od dva do četiri gola.

U 25. minutu kod rezultata 13:9 posle isključenja Gunarsona Srbija je imala 1:43 minuta dva igrača više. Toskić brzo postiže gol, ali u sledećem napadu Islanđani posle sjajne asistecije iza leđa postižu gol preko Stefansona. U sledećem napadu Srbije Momir Ilić nerezonski šutira, a onda Stojanović pogađa stativu. Imali su Islanđani prilku da povedu i sa šest golovaa prednost, ali je junak utakmice golman Darko Stanić svojom devetom odbranom u prvom poluvremenu odbranio udarac Ingimundarsona posle kontra napada. U poslednjem napadu Srbije u prvom poluvremenu dosuđen je sedmerac koji uspešno realizuje Momir Ilić i na odmor se odlazi sa rezultatom 15:11 za Islanđane.

FoNet
FoNet

Reprezentativci Srbiji su dobro krenuli u drugom poluvremenu kada je dva gola postigao Ivan Stanković. Ipak, Islanđani se brzo oporavljaju i ponovo stiču prednost od pet golova. U 35. minutu najbolji strelac Srbije Momir ilić postiže prvi gol iz igre, a zatim Stanković svojim trećim golom smanjuje prednost Islanđana na +3, 19:16.

Posle isključenja Lapčevića Srbija odmah prima gol, ali Vučković šutem sa zemlje postiže gol za Srbiju sa igračem manjem. Islanđani su uspešno održavali rezultatsku prednost, a rukometaši Srbije nisu uspevali da priđu na manje od gola razlike. Sredinom drugog poluvremena fantstični Ivan Stanković održava svojim golovima Srbiju u igri.

Posle sedmog gola Atlasona Island ponovo ima predonst od četiri gola, 29:25. U sledećem napadu posle prekršaja nad Stankovićem dosuđen je sedmerac za Srbiju koji je uspešno realizovao Ilić svojim sedmim golom na meču. Srbiji u poslednjih par minut igra odbranu 5-1, a Šešum igra „flaster“ na Stefansonu.

Šešum postiže svoj treći pogodak u trenucima kad je naš tim igrao sa igračem manje i smanjuje prednost Islanđana na dva gola. Islanđini nisu realizovali dva sledeća napada. Prvo je dosuđen faul u napadu Sigursonu, a onda se i Vučković odlično postavio u odbrani i iznudio još jedan faul u napadu.

Na isteku 59. minuta posle asistencije Vučkovića Alem Toskić postiže gol i Srbija prilazi na samo gol zaostatka. Islanđani ponovo ne realizuju svoj napad, a Nenad Vučković iz kontre postiže izjednačujući pogodak.

Islanđani su imali dvadesetak sekundi za napad, srpski rukometaši su se dobro branili, ali su nemačke sudie ipak dosudile sedemerac u poslednjoj sekundi susreta posle faula nad Gunarsonom.

Sedmerac je izveo Gudjonson, iako je već promašio jedan sedmerac na početku meča, ali je fantastični golman Stanić levom nogom odbranio njegov udrarac i Srbija je osvojila boda protiv olimpijskog vicešampiona.

Za najboljeg igrača susreta proglašen je Ivan Stanković.

Island: Gustafson, Svavarson, Girson, Palmarson, Ingimundarson 2, Halgrimson, Atlason 7, Sigurdson 9, Gudjonson 1, Stefanson 4 (1), Algeirson, Peterson 2, Gudmundson, Jakobson, Gunarson 4.

Srbija: Stanić, Kojić 1, Šešum 3, Nikčević, Stojanović 2, Toskić 4, Perić, Ilić 7 (4), Marković 1, Pejanović, Anđelković, Lapčević, Vilovski, Vučković 4, Nenadić 1, Stanković 6.

Sedmerci: Island 4 (1), Srbija 5 (4).

Srbija sledeću utakmicu igra u četvrtak 21. januara protiv evropskog šampiona Danske.

b92

Коментари су искључени на EP: Stanić doneo bod Srbiji





Затворено за коментаре.