RUKOMET


Početak raspada RK“Zaječar“ !!!! by Cvetkovic
јануар 19, 2010, 11:31 am
Filed under: Rukomet u Timočkoj Krajini, Super liga | Ознаке:

Upravni odbor RK Zaječar je na svojoj sednici održanoj 17.01.2010.godine doneo niz odluka po kojima se kažnjavaju igrači za slabe zezultate u jesenjem delu prvenstva. Da potsetimo, RK Zaječar je prosle sezone ušao u Prvu rukometnu ligu iz Druge rukometne lige JUG. Trenutno su na šestom  mestu na tabeli sa samo tri boda zaostatka za vodećom ekipom Požarevca. U.O. je procenio da su to slabi rezultati i otpustio deset igrača , pomoćnog trenera i kondicionog trenera. Otpuštene igrače treba zameniti podmladak koji je na poslednjem mestu Prve Srpske rukometne lige  MORAVA!

U ženskom delu kluba takodje ne cvetaju ruže. Velika je verovatnoca da će se osetno oslabiti igrački kadar.

Evo i saopštenja za javnost objavljanog na klupskom sajtu :

Upravni odbor RK ,,Zaječar,, na svojoj sednici održanoj dana 17.01.2010.godine, a na osnovu Statuta RK ,,Zaječar,, i Pravilnika RK ,,Zaječar,, o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti igrača,   donosi sledeće :

O  D  L  U  K  E

I.Zbog neostvarenih,  a na početku sezone zacrtanih sportskih rezultata, nezalaganja u igri i ponašanja na terenu i van terena, nemogućnosti obezbeđivanja sponzora zbog loših sportskih rezultata i lične želje pojedinih igrača,  RASKIDAJU SE UGOVORI  sa igračima muške ekipe RK ,,Zaječar,, i to :

  • 1)  Dolić Nikolom;
  • 2)  Ivković Željkom;
  • 3)  Milošević Igorom;
  • 4)  Radosavčević Aleksandrom;
  • 5)  Dabetić Predragom;
  • 6)  Babić Vojkanom;
  • 7)  Lazić Nikolom;
  • 8)  Lazović Vukom;
  • 9)  Avramović Dejanom i
  • 10)Ristić Dejanom.

Ovlašćuje se direktor RK ,,Zaječar,,  Radoslav Šljivančanin da na osnovu važećih rukometnih propisa i Zakona sačini sporazum o raskidu Ugovora i vraćanju zadužene opreme i stanova te isplati zaostalih potraživanja i prebijanju dugovanja igrača prema klubu.

Popuna prve muške ekipe RK ,,Zaječar,, za nastavak sezone 2009/2010 izvršiće se iz sastava mlađih selekcija muške ekipe RK ,,Zaječar,, uz angažovanje najviše dva igrača sa strane.

II.Raskida se, zbog procenjene odgovornosti za nepostignute rezultate, dalja saradnja sa pomoćnim trenerum Burčić Ivanom i kondicionim trenerom Jelenković Vladanom.

Ostavlja se mogućnost prvom treneru muške ekipe RK ,,Zaječar,, Aleksandru Radosavljeviću da sam donese odluku o svom daljem angažovanju u klubu uz zaključak UO kluba da shodno neostvarenim rezultatima zacrtanim na početku sezone Ugovor sa istim bude korigovan.

Za dogovor oko dalje saradnje zadužuju se predsednik kluba Rajko Stevanović i direktor kluba Radoslav Šljivančanin.

III. Imenuje se za pomoćnog trenera muške ekipe RK ,,Zaječar,,Nikolić Stevan a za kondicionog trenera mr.  Kostić Mihajlo.

IV. Upravni odbor daje ovlašćenje treneru prve ženske ekipe i direktoru kluba da mogu, nakon procene, raskinuti ugovor ili ustupiti neku od igračica prve ekipe drugom klubu te angažovati za nastavak sezone najviše tri igračice.

V.Ovlašćuju se predsednik i direktor kluba da sačine konačan spisak ugostiteljskih lokala na teritoriji Grada Zaječara i Timočke Krajine u kojima se igračima i igračicama RK ,,Zaječar,, zabranjuje ulaz kao i da jasno definišu i sa igračima i igračicama sačine pismeni sporazum o tome do koliko sati mogu posećivati dozvoljene ugostiteljske objekte.

Sa igračima i igračicama koje ne potpišu ovaj sporazum ili isti nakon potpisivanja prekrše AUTOMATSKI RASKINUTI UGOVOR  na njihovu štetu.

VI.Od borda koji rukovodi Regionalnom rukometnom ligom za žene (WHRL) hitno zatražiti sastanak na kome bi se raspravilo pitanje odlaganja utakmica te istupanja i vraćanja u ligu pojedinih klubova što RK ,,Zaječar,, dovodi u neprijatan položaj i izlaže troškovima i nemogućnosti da planira pripreme i takmičenje u domaćoj ligi, kupu i Čelendž kupu.

VII.Sve odluke sa ovog sastanka u roku od 24 časa postaviti na sajt RK ,,Zaječar,, .

UPRAVNI ODBOR RK ,,ZAJEČAR,,

Stevanović Rajko, predsednik

Posle svega, postavlja se  pitanje :

Da li će RK Zaječar doživeti istu sudbinu kao ŽRK“RTB Bor“???

Advertisements

1 коментар

rk zajecar ce doziveti sudbinu kao zrk iuskoro mrk bor koji je veliki proizvodjac igraca u srbiji a o regionu da ne komentarisem ali nema veze kog je briga bitno da je za nekakve trke rankic potrosio 22miliona nasih para dragi sugradjani pa mu opet zaokruzite na izborima!

Коментар од ocevidac
Затворено за коментаре.%d bloggers like this: