RUKOMET


Pedersen pokorila Zaječar! by Cvetkovic

 Iako vidno motivisane, “Amazonke” ipak nisu imale prilike da motivaciju pretoče u rezultat i zabeleže prvu, potencijalno senzacionalnu pobedu u Regionalnoj ligi .

Zaječar je poslednji put imao vođstvo u 9.minutu kod 6:5 od kada igračice Gunnara Prokopa preuzimaju inicijativu i sa tri uzastopna gola stižu do prednosti  6:8, u 13. minutu.

Čak ni isključenje Huh Soon u 16. minutu nije pomoglo Zaječarkama, jer je odmah zatim Nascimento pogodila za 7:10. Tanja Medved je smanjila na 8:10 minut kasnije, ali je isključenje Barbare Varlec dalo prostora i onako agresivnom napadu gošći da povećaju svoju prednost na 8:12.

Nakon fenomenalne odbrane Slađane Đerić koja je pri padu doživela lakšu povredu, na gol Zaječara staje Adrijana Mišković, koja ovog puta nije ostala nesavladana sa linije od sedam metara. Nascimento u 20.minutu postiže gol za 9:13. Nakon što su neki minut kasnije Nascimento i Seong Oh napustile igru zbog isključenja, Zaječar uspeva da sa golovima Medved i Todorovske priključi na 15:17. Tada je Markov zatražio tajm out, sa ciljem da pripremi poslednji napad dvadesetak sekundi pre isteka prvog poluvremena, što mu je i uspelo jer je Biljana Balać u poslednjim sekundama postigla gol za 16:17. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu.

Drugo poluvreme je svakako jedno od onih koje će Zaječar pamtiti, pre svega zbog ulazka norveške reprezentativke Tereze Pedersen na gol koja je sakupila pet vezanih odbrana za samo tri minuta, kao i zbog činjenice da je Zaječar svoj prvi gol postigao u 45. minutu iz sedmerca kada je Jovana Bartošić postigla gol za 17:24. Do tada mrežu Miškovićeve redom su rešetale Nascimento, Mariol i Cararo.

U igru se nakon gola Jovane Bartošić vratila kapiten Slađana Đerić koja je odmah vezala dve odbrane i ulila kakvu-takvu nadu domaćim navijačima. Ali Nascimento još jednim briljantnim pogotkom potvrđuje nameru Austrijanki da kući odu sa oba boda. Posle tajm auta Prokopa do kraja utakmice se igralo po sistemu dva gola Hypo-a, jedan Zaječara, tako da je u šezdesetom minutu na semaforu stajalo 24:32.

Darko  Stratijev i Aleksandra Denić

balkan-handball

Коментари су искључени на Pedersen pokorila Zaječar!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: