RUKOMET


Sve spremno za start Regionalne lige! by Cvetkovic

 Posle letnje pauze i pripremnog perioda startuje Ženska regionalna rukometna liga (WRHL). Zvaničan start zakazan je za 9. septembar, trofej brani Podravka, a parovi prvog kola su: Budućnost-Zaječar, Biseri-Ljubuški, Lokomotiva-Podravka i Krim-Hypo. Biće odigrano četrnaest kola, a četiri najbolja tim odlaze na „Final Four“, čiji će domaćin biti naknadno određen.


Ove sezone za prestizni pehar i zvanje šampiona boriće se sledeće ekipe:

· „Biseri“ – Pljevlja

· „Budućnost T-Mobile“ – Podgorica

· „Hypo Niederösterreich“ – Südstadt

· „Krim Mercator“ – Ljubljana

· „Lokomotiva“ – Zagreb

· „Ljubuški Lido Osiguranje“ – Ljubuški

· „Podravka Vegeta“ – Koprivnica

· „Zaječar“ – Zaječar

Novajlija je Zaječar, koji je potpuno promenio sastav u odnosu na predhodnu sezonu, ali pretenduje na sam vrh. I Biseri iz Pljevalja su nova ekipa u Regionalnoj ligi, koja će uz Budućnost predstavljati Crnu Goru u ovom takmičenju.

Ono što je svakako obeležilo leto na izmaku jeste kriza u Podravci, što je prouzrukovalo da Ana Đokić pojača Budućnost, a Natalija Todorovska Zaječar.

Ekipe su svakako dobro iskoristile pripremni period i odigrale veliki broj pripremnih turnira. Zaječarke su pokazale da su u izuzetnoj formi osvajanjem turnira u Zagrebu i Pljevljima. Na turniru „Josip Samardžija – Bepo“ u Koprivnici, Podravka je zauzela drugo , a Krim treće. Pehar u Vàcu uzeo je Hypo, a Podravka se takođe zadovoljila drugim mestom.

Zadnju proveru pred početak lige Hypo, Krim i Budućnosti imali su na turniru „Vinko Kadija“ u Ljubljani gde su Podgoricanke odnele prvo mesto.

Ako je verovati anketi na sajtu WRHL-a, glavni kanditat za osvajanje titule je „Budućnost T-Mobile“. Ali lopta je okrugla, sve je moguće. U svakom slučaju čekaju nas vrlo zanimljivi i neizvesni mečevi, i vrlo verovatno „tesna bitka“ do kraja.

DARKO STRATIJEV

balkan-handball

Коментари су искључени на Sve spremno za start Regionalne lige!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: