RUKOMET


AMAZONKE PREGAZILE I PLJEVLJU by Cvetkovic
септембар 1, 2009, 10:36 pm
Filed under: Rukomet u Boru, Rukomet u Timočkoj Krajini, Super liga | Ознаке: , , ,

Silne Amazonke sa Timoka su pre desetak dana osvojile prvo mesto na turniru u Zagrebu, na kome su još učestvovale Lokomotiva, domaćin turnira i mesna Trešnjevka, a minulog vikenda trijumfovale su i na dvodnevnom truniru crnogorskog prvoligaša Biseri u Pljevljima, a na kome je još učestvovala i niška Naisa.

U prvom susretu Zaječarke su bez mnogo muka, kao i u prethodna tri navrata u poslednjih mesec dana, u svim elementima rukometne igre, nadvisile bivšeg šampiona Naisu, a plod kvalitetne partije je i ubedljiva pobeda sa 15 golova razlike (39:24), a golove su postigle:

Pokrajac 4, Popović 3, Todorovska 3, Bartošić 7, Liščević 1, Varlec 4, Filipović 6, Pop Lazić 5, Milanović 1 i Medved 5.

Drugog dana turnira „kaznena ekspedicija“ Amazonki sa Timoka, takodje, bez većeg opterećenja, pregazila je i domaćina turnira, ekipu Bisera, sa ubedljivih 12 golova razlike (36:24), golove su postigle:

Pokrajac 2, Popović 2, Todorovska 8, Bartošić 4, Liščević 4, Varlec 1, Filipović 1, Pop Lazić 7, Milanović 6 i Medved 1.

Sa dve pobede, posle Zagreba, Amazonke su pregazile i Pljevlja, a u borbi za drugo mesto Naisa je pobedila domaću ekipu Biseri (32:24).
Trijumf na ovom turniru Amazonke daruju svojoj saigračici i letošnjem pojačanju iz Madjarske Oliviji Kamper, koja je minulog vikenda, u Madjarskoj, potpisana bračni ugovor sa svojim dosadašnjim momkom i zemljakom Djozijem Tomorijem, od ovoga leta levim bekom Muškog Rukomernog kluba Zaječar, članom Prve lige. Novi bračni par već juče (ponedeljak) vratio se iz Madjarske i priključili se svojim ekipama u pripremi za predstojeću sezonu.
Zbog  zamene dela parketa u sportskoj hali podno Kraljevice, Amazonke se neće vraćati u Zaječar, već će nastaviti sa pripremama u Pljevljima, sve do 9. septembra, kada će produžiti put do Podgorice, gde će, u okviru prvog kola Regionalne lige, odigrati meč sa Budućnošću.
Trener Dragan Markov na okupu ima 16 devojaka, koje podjednako konkurišu za najbolji sasatav. To su. Adrijana Mišković, Sladjana djerić, Maja Dragoljubović (golmani), Ema Bežanović, Jovana Bartošić 8leva krila), Ivana filipović, Iva Pokrajac (levi bekovi), Tanja Medved, Olivia Kamper ((srednji bekovi), Jelena Popović, Barbara Varlec (desni bekovi), Nikoleta Milanović, Natalija todorovska (desna krila), Biljana Balać, Sladjana Pop Lazić (pivotmeni).
Dve mlade i talentovane rukometašice Zaječarka Tijana Pajkić (levi bek) i Aleksandra Stanisavljević (desno krilo kadetske reprezentacije Srbije), koja je ovoga leta iz pančevačkog Dinama pristupila Amazonkama, u dogovoru sa klubom, ustupljene su na godinu dana superligašu Boru, jer, procenjeno je, da u ovom „drim timu“ Amazonki, trenutno bi bile u drugom planu, a u Boru će igrati u standardnoj postavi i biti nosioci igre.

RK Zaječar

Advertisements
Коментари су искључени на AMAZONKE PREGAZILE I PLJEVLJU

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: