RUKOMET


Naisa-Čačak 26:25 (11:14) by Cvetkovic
август 22, 2009, 8:27 pm
Filed under: Rukomet u Nišu, Super liga | Ознаке: , , ,

U skopu priprema za novu sezonu prijateljsku utakmicu odigrale su rukometašice Naise i Čačka. Najefikasnije kod Nišlijki bile su Ivana Milošević sa 5 pogodaka i kapiten Marija Stefanović sa 4 . Kod gošći Tanja Vučković je postigla 10 pogodaka, a Tamara Radić 4. U susretu koji je obilovao grubim prekršajima , tehničkim greškama i brzog tempa , bolje su se snašle domaće rukometašice.


Nišlijke su meč odlično otvorile , napad je odlično funkcionisao , a odbrana 5-1 je sa lakoćom zaustavljala bekove Čačka , pa je rezultat u 12 minutu glasio 8:3 . Ali, tada su se igračice Naise opustile , zbog lakše povrede zgloba i Rogan je morala na klupu, a javile su se i greške u napadu , pa su gošće u kontrama uspele da izjednače, a ubrzo i da preokrenu rezultat . Čačanke su sjajno igrale u situacijama sa igračem manje i uspele su da postignu nekoliko golova . Na odmor su otišle sa vođstvom 11:14 .

 Početak drugog poluvremena je doneo novu neizvesnost . Naisine igračice su uspele da se rezultatski primaknu , zahvaljujući golmanu Jovanović koja je „skinula“ nekoliko šuteva, a do izjednačenja je došlo u 45 minutu 17:17 . Od tada domaće rukometašice preuzimaju vođstvo , koje nije prelazilo dva gola razlike . Levi bek Dunja Tasić je nakon dobijenog udarca u glavu , veći deo drugog poluvremena , morala je da presedi na klupi sa lakšom povredom vilice . Susret je do kraja bio neizvestan i interesantan , a više spretnosti i sreće imale su Nišlijke i ostvarile prvu pobedu tokom pripremnog perioda .

NAISA-ČAČAK 26:25 (11:14)

Hala Čair

NAISA : Tatalović 5 odbrana , Krstić , Jovanović 9 odbrana + sedmerac , Ćosić , Veljković , Turanjanin 3 , Koperec 4 , Lapajne , Stefanović Marija 4 , Isailović , Milošević 5 , Rogan 3 , Tošković 3 , Stojiljković 1 , Tasić 3 . Sedmerci : 3/2 . Isključenja 6 minuta .

ČAČAK : Kovačević 9 odbrana + sedmerac , Savko 7 odbrana , Vasiljević , Vukčević 1 , Đekić 2 , Popović I. , Vranić , Vučković 10 , Malenović , Alimpić 1 , Sando 3 , Radić 4 , Popović N. 4 , Mijailović . Sedmerci : 3/2 . Isključenja : 8 minuta

ALEKSANDRA DENIC

balkan-handball

Advertisements
Коментари су искључени на Naisa-Čačak 26:25 (11:14)

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: