RUKOMET


Zaječar-Naisa 38-23(20-7) by Cvetkovic
август 19, 2009, 8:57 am
Filed under: Rukomet u Nišu, Rukomet u Timočkoj Krajini, Super liga | Ознаке: , , ,

 U znatno oslabljenom sastavu bez Tanje Medved, Biljane Balać, Jovane Batošić, Ane Stanisavljević, Nikolete Milanović i golmanke Maje Dragoljubović, pred sedam stotina ljudi, „Amazonke“ su do nogu dotukle slabo motivisanu Naisu.


Već u prvom napadu kada je Dunja Tasić izgubila loptu i dozvolila Oliviji Camper da isto kazni kontranapadom i vođstvom od 1-0, videlo se da nećemo gledati ravnopravnu borbu.

Dugo osporavana odbrana Dragana Markova, koju je uzaludno pokušavao nametnuti ekipi u prethodnoj sezoni, sada je pokazala svoje pravo lice. Veoma agresivno i sigurno zadržavale su devojke sa Timoka svaki pokušaj Naisinih igračica da se golu približe na manje od devet metara, što je rezultiralo time da je Naisa postigla svoj prvi gol tek u osmom minutu susreta kada je Dunja Tasić smanjila vođstvo na 4-1. Već u jedanaestom minutu bilo je 7-1 u korist Zaječara, za šta se pobrinula brzonoga Ema Bežanović.

Jedina svetla tačka u niškoj ekipi bila je raspoložena Slavica Koperec, ali ipak nedovoljno za preokret i rezultatsku ravnotežu. Kad god bi Naisa pokazala i malo snage za povratak u igru, sve njihove nade rušila je odlicna Adrijana Mišković na golu čije odbrane nije vredelo ni brojati, jer joj je procenat odbrana bio blizu šezdeset. Da je ovo bio njen dan pokazala je i golom u pedeset i petom minutu, kada je brzom reakcijom lobovala Anu Jovanović.

U drugom poluvremenu – ista priča. Zaječar je samo lagano održavao prednost stečenu na poluvremenu. Adrijana je nastavila da skida zicer za zicerom, Slađana Pop-Lazić je bila nerešiva enigma za dojučerašnje saigračice, dok je Olivia Camper pokazala zavidni nivo kreativnosti i kvalitetne igre „jedan na jedan“.

Naisini pokušaji iz daljine nisu urodili plodom, ali valja izdvojiti par fenomenalnih šuteva Marije Stefanović.
Sve u svemu veoma loše izdanje Naise, verujemo da će na sutrašnjem meču koji je na programu takođe u 19h biti mnogo dostojniji protivnik.

DARKO STRATIJEV

balkan-handball

Advertisements
Коментари су искључени на Zaječar-Naisa 38-23(20-7)

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: