RUKOMET


Kažnjene nemačke sudije by Cvetkovic
1 августа, 2009, 11:51 am
Filed under: Evropa, Ostale vesti | Ознаке: , ,

Disciplinski sud Evropske rukometne federacije kaznio je nemačke sudije Franka Lemea u Bernda Ulriha petogodišnjom zabranom suđenja zbog primanja mita.

Ruski klub Čehovski medvedi kažnjen je novčano. U disciplinskom postupku utvrđeno je da je neposredno pre početka revanš utakmice finala Kupa kupova izmedju Čehovskih medveda i Valjadolida, odigrane u aprilu 2006. godine u Čehovu, neidentifikovana osoba jednom od sudija na terenu ponudila novac.

Po završetku utakmice, na aerodromu u Čehovu carinici su prilikom kontrole u ručnom prtljagu jednog od sudija pronašli 50.000 dolara.
Ruski klub je proglašen krivim zbog toga što nije organizovao utakmicu u skladu sa propisima EHF i što je dozvolio neslužbenom licu da neposredno pre početka susreta na terenu razgovara sa jednim od sudija.

Čehovski medvedi su zbog toga kažnjeni sa 25.000 evra. Pored toga, izrečena im je dvogodišnja suspenzija iz svih evropskih takmičenja, uslovno na četiri godine.

Kazna će automatski biti aktivirana ukliko jedan od najpoznatijih ruskih klubova u naredne četiri godine napravi bilo kakav prekršaj.

b92

Коментари су искључени на Kažnjene nemačke sudije

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: