RUKOMET


Press Naise: Cilj uvek isti – juriš na vrh! by Cvetkovic
јул 30, 2009, 1:00 pm
Filed under: Rukomet u Nišu, Super liga | Ознаке: ,

 Na konferenciji za novinare , u prijatnom ambijentu niškog „Doma rukometa“, predstavljene su rukometašice Naise za predstojeću rukometnu sezonu.

Svakako najzvučnija pojačanja za narednu sezonu stigla su iz šampionske ekipe Vrnjačke Banje, a to su reprezentativni golman Dragica Tatalović i bekovi Dunja Tasić i Miljana Ćosić. Iz ekipe Bora, niškom taboru se priključila Jovana Stoiljković. U svoj matični klub, sa pozajmice iz kruševačkog Napretka , vratila se mlada i izuzetno talentovana Sandra Lapajne , koja može igrati na svim bekovskim pozicijamam, a stigla je i mlada Marija Isailović.


Uvodna reč je pripala predsedniku kluba Slobodanu Veljkoviću , koji je prepoznatljivim šalama, poželeo dobrodošlicu rukometašicama i pripadnicima sedme sile. Sve prisutne je pozdravio i tehnički rukovodilac Slobodan Dimitrijević, poželevši igračicama sve najbolje i uspešnu sezonu u niškom dresu .

Direktor kluba Vesna Petrović poručila je sledeće :

-„Želela bih da pozdravim rukometašice , ali i novinare i da im se zahvalim što su došli u ovoliko velikom broju . Danas  počinjemo pripreme za sledeću rukometnu sezonu . Mnogi ocenjuju i govore da je Naisa slabija u odnosu na prošlogodišnji sastav , ali ja tvrdim , gledajući sada ove devojke , da Naisa i sada ima odličnu ekipu . Možda nismo jaki na prvi pogled , ali ćemo se svakako boriti i pokušati pomrsiti račune vidno pojačanim ekipama Kikinde i Zaječara . Što se tiče Evrope , mi smo izvukli malopoznatu austrijsku ekipu Dornbirn i svakako da jurišamo na obe pobede , olakšavajuća okolnost je to što se revanš igra u Nišu . Posle toga možemo razmišljati o daljim planovima“.

Trener Svetislav Jovanović se nadovezao:

-„Skoro svake godine nas napusti veliki broj igračica i mi se trudimo da se nosimo sa time i da Naisa uvek juriša na vrh. Prvom timu Naise ću priključiti i nekoliko talentovanih igračica koje su ’93 godište. Smatram da smo sastavili dobru i veoma kvalitetnu ekipu. Čeka nas naporan rad , na šta smo svi spremni i uveren sam da će devojke dati sve od sebe, kako na pripremama tako i na zvaničnim utakmicama. Nekoliko dana ćemo trenirati u Nišu, zatim odlazimo na bazične pripreme na Vlasini i potom se vraćamo u Niš , gde će nas očekivati prijateljski mečevi“.

 Kapiten Marija Stefanović bila je kratka u svojoj izjavi :

-„Očekujem da se sve kockice slože i da se uigramo na pravi način . Naravno, pretendujemo na vrh , kao i uvek“.

Dragica Tatalović i Dunja Tasić su na prvi pogled izrazito vedrog duha, predusretljive, pozitivne i uvek spremne na šalu i smeh, ali i za razgovor o prvim utiscima i ocekivanjima.

Dragica Tatalović :

„Došle smo i juče se uselile u stan, koji je u suštini skroz u redu i dobro smo ga ’upoznale’. Evo, vec danas nam počinju pripreme u Nisu pa idemo i na Vlasinsko jezero. Na prvi pogled ekipa je skroz OK, verujem da ni Kikinda ni Zaječar neće nešto da nas poremete. Mislim da imamo i imacemo veliki motiv da igramo protiv njih i to je najbitnije“.

Dunja Tasić :

„Devojke iz kluba znam i ovako, van rukometa i mislim da ćemo se ukopiti bez problema. Atmosfera je super i nadam se da ce tako i ostati. Počinjemo pripreme i videćemo kako će sve biti, mada verujem da će sve biti kako treba. Što se protivnika tiče, svi pričaju o Kikindi i Zaječaru. Pojačali su se, ali mi ne bežimo toliko od njih. Verujem da možemo napraviti dobar rezultat u susretu sa njima, mislim da možemo da im pariramo i da ih pobedimo naravno. To su neki planovi i ciljevi kluba, i ja ću se sa svoje strane truditi, kao i sve devojke da iza nas ostane jedna uspesna sezona“.

Sastav Naise za sezonu 2009/10 cine sledeće rukometašice : Dragica Tatalović , Dunja Tasić , Miljana Ćosić , Marija Isailović , Sandra Lapajne , Jovana Stanojević , Jelena Savković , Ana Jovanović , Ivana Milošević , Slavica Koperec , Ornela Rogan , Jasna Tošković , Milena Stefanović , Nevena Turanjanin i kapiten Marija Stefanović.

Naisa će u Nišu trenirati 4. dana, a boravak na Vlasini je zakazan od 2. do 11. avgusta , gde će se sprovesti glavne bazične pripreme. Posle toga ekipu očekuje povratak u Niš i dan odmora, nakon čega će se nastaviti sa treninzima. Uprava kluba je najavila brojne prijateljske utakmice u sklopu priprema i uigravanja ekipe.

ALEKSANDRA DENIC

balkan-handball

Advertisements
Коментари су искључени на Press Naise: Cilj uvek isti – juriš na vrh!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: