RUKOMET


Niš spreman za EP by Cvetkovic
25 јуна, 2009, 7:27 am
Filed under: Evropa, Ostale vesti, Rukomet u Nišu

U Srbiji u četvrtak počinje Evropsko rukometno prvenstvo za kadetkinje, čiji će domaćini, do 5. jula, biti gradovi Niš i Vrnjačka Banja. U niškoj hali „Čair“ održana je press konferencija, na kojoj su se novinarima obratili predstavnici organizatora, kao i članovi srpske kadetske reprezentacije.

-Rukometni savez Srbije nalazi se na velikom ispitu, jer ovo je za nas i čast i obaveza, generalna proba za sve ono što nas očekuje 2012. godine, kada ćemo biti domaćini Evropskog šampionata za seniore. Mi smo naknadno postali organizatori ovog prvenstva, preuzevši ga od Makedonije, ali iako smo imali malo vremena za pripreme, očekujem da svi budu zadovoljni gostoprimstvom i uslovima u Srbiji. Posebna mi je čast što se nalazimo u gradu rukometa, našem Nišu, i očekujem da srpska reprezentacija ovde ima sjajnu podršku sa tribina-istakla je Milena Delić, potpredsednica Rukometnog saveza Srbije zadužena za ženski rukomet.

Ispred Lokalnog orhanizacionog komiteta govorio je Dejan Cakić, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije:

-U prvoj fazi takmičenja ugostićemo osam reprezentacija. Ekipe koje su stigle, kao i delegacija EHF-a, koja nam je proteklih dana bila u poseti, prezadovoljne su uslovima u Nišu. Lokalni organizacioni komitet čine Grad Niš i Okružni rukometni savez Nišavskog okruga, uložen je veliki trud, ogroman entuzijazam i nadam se da će sve biti savršeno.

Što se srpske reprezentacije tiče, ona nije imala puno sreće prilikom žreba, pa je za rivale u grupi izvukla Norvešku, Španiju i Nemačku. Španjolke su prvi protivnik, u četvrtak od 18,45 časova:

-Rivale uopšte ne poznajemo i to je veliki problem! I dok ćemo Nemačku i Norvešku još i moći da vidimo na delu, ovde, u njihovom međusobnom okršaju, dotle će nam Španija biti potpuna nepoznanica. Devojke dobro rade i nema sumnje da će pružiti maksimum. Ne treba ih opterećivati nekim rezultatskim imperativom. Ovo je perspektivna generacija, ali je kratko na okupu i ja sam optimista kada je njena dugoročna budućnost u pitanju, ali ne treba nas otpisivati, jer možemo biti i prijano iznenađenje ovog šapmionata-istakao je Zlatko Čaušević, selektor naše reprezentacije.

Nina Ribičić, kapiten, prenela je očekivanja saigračica:

-Španija je zemlja u kojoj je ženski rukomet u ogormnoj ekspanziji. Pretpostavljam da igraju brzo i moderno i da će biti teško suprotstaviti im se. Teško, ali ne i nemoguće. Borićemo se maksimalno, a očekujemo i podršku od niške publike.

Ceremonija svečanog otvaranja u Nišu zakazana je za četvrtak u 18 časova, između utakmica C i D grupe.

rss

Коментари су искључени на Niš spreman za EP

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: