RUKOMET


Rukomet: Objavljen sastav za BiH by Cvetkovic
фебруар 13, 2009, 8:13 pm
Filed under: Reprezentacija | Ознаке:

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković odredio je igrače za utakmice sa Bosnom i Hercegovinom, u kvalifikacijama za EP 2010. godine. Prvi meč igraće se 19. marta u Sarajevu, a revanš 22. marta u Nišu. Reprezentacija će početi pripreme 15. marta u Kovilovu, a posle meča u Sarajevu nastaviće da trenira u Nišu do revanš utakmice.

Selektor Cvetković pozvao je 18 igrača i to su: golmani: Darko Stanić (Cimos, Slovenija), Dimitrije Pejanović (Torevieha, Španija), Dragan Marjanac (PIK Seged, Mađarska) leva krila: Dobrivoje Marković (Siudad Enkantada, Španija), Marko Ćuruvija (Teukro, Španija) desna krila: Nikola Kojić (Celje Pivovarna, Slovenija), Rajko Prodanović (Antkiera, Španija), Aleksandar Stanojević (Veclar, Nemačka) bekovi: Momir Ilić (Gumersbah, Nemačka), Danijel Anđelković (PIK Seged, Mađarska), Nenad Vučković (Melsungen, Nemačka), Mladen Bojinović (Monpelje, Francuska), Milan Ćorović (Nim, Francuska), Aleksandar Stojanović (Cimos, Slovenija), Marko Vujin (Vesprem, Mađarska), Uroš Mitrović (Oktavio, Španija) pivotmeni: Ratko Nikolić (Portland San Antonio, Španija), Alem Toskić (Pivovarna Celje, Slovenija).

U odnosu na ekipu koja je učestvovala na SP u Hrvatskoj nisu pozvani povredjeni Žarko Šešum i Ivan Nikčević, kao i Milutin Dragićević koji je napustio reprezentaciju u Poreču, za vreme takmičenja po grupama. U drugoj kvalifikacionoj grupi za prvenstvo Evrope, koje će 2010. godine biti održano u Austriji, pored Srbije i Bosne i Hercegovine nalaze se još selekcije Rusije, Italije, Švajcarske i Farskih Ostrva.

Naša selekcija do sada je odigrala četiri utakmice i nalazi se na prvom mestu sa sedam bodova. Pobede su ostvarene protiv Italije (48:24), Farskih Ostrva u gostima (41:20) i Rusije (35:29), a jedan bod je osvojen na gostovanju u Švajcarskoj (32:32).

b92

Advertisements
Коментари су искључени на Rukomet: Objavljen sastav za BiH

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: