RUKOMET


Milutin Bralović (RTB Bor): „Još uvek se borimo za opstanak!“ by Cvetkovic
фебруар 13, 2009, 9:59 pm
Filed under: Rukomet u Boru, Super liga | Ознаке: , ,

Pred 12. superligaško kolo u konkurenciji dama, razgovarali smo sa šefom stručnog štaba RTB Bora, Milutinom Bralovićem. Pozicija na tabeli vam omogućava jedno mirno proleće. Reklo bi se da ste daleko od ispadanja? Kako ste zadovoljni dosadašnjim učinkom (6 bodova) i šta očekivati do kraja sezone?

– Svedoci smo da se Napredak pojačao, kao i Medicinar, koji će sve učiniti da bi ostao u Ligi. Šest bodova nam sa jedne strane garantuje mirno proleće, dok sa druge mi moramo da budemo na oprezu, pošto gostujemo i u Kruševcu i u Šapcu. S obzirom kakav smo sastav imali i kao smo se kompletirali tokom ove godine, sa šest bodova možemo biti zadovoljni, a naročito pobedom nad Čačkom, koja je bila pravi podvig.

Bor je mesto koje ima prilično brojnu rukometnu publiku. Možete li nam reći nešto više o atmosferi u klubu i oko kluba?

– Rukomet je u Boru sport broj jedan. Ljudi žive za taj rukometni klub i publika je uvek tas koji prevagne u zadnjim trenucima utakmice, kada je neizvesno. Međutim, imamo dosta problema oko sastava. Ove sezone su neke devojke odustale od igranja iz porodičnih razloga (odlučile su se da zasnuju porodicu), a neke nismo doveli iz proceduralnih prepreka.  Tako se mi četiri godine klackamo u borbi za opstanak. Mi smo naslonjeni na kombinat bakra, čija je cena usled svetske krize drastično pala, tako da su nam finansije malo poljuljane.

Glatko ste izgubili od Naise u prethodnom kolu, a sada stiže, naizgled slično gostovanje lideru, Vrnjačkoj Banji?

– Mi smo se iscrpli u prethodnoj utakmici sa Medicinarom, koja nam je bila izuzetno bitna i protiv Naise smo samo pokušavali da oporavimo ekipu za gostovanja u Beogradu i Kruševcu, gde možemo tražiti bodove. U Niš smo išli na izlet, uvežbavali i uigravali neke polaze i igračice. Isti je slučaj sa Banjom.  Idemo bez nekih rezultatskih ambicija.

Možete li nam prokomentarisati parove kola?

Napredak – Zaječar
Zaječar je apsolutni favorit.Promenili su trenera i nisu se snašli na prvu loptu, ali tu će kvalitet doći do izražaja, a on je na strani gostiju.

Kikinda – Crvena zvezda
Kikinda ima dupli motiv u toj utakmici. Očekujem pobedu Kikinde, koja mora da se osveti za poraz u prvom delu. Zvezda ima i kadrovskih problema, tako da pobeda domaćih ne bi trebalo da dolazi u pitanje.

Naisa – Čačak (odložena zbog obaveza Naise u Kupu EHF)
Čačak ima ozbiljan sastav, a treneru Lajiću je vreme saveznik. Ipak, očekujem pobedu Naise.

Medicinar – Dinamo
Jako zanimljiva utakmica. Medicinar se opekao u Boru i mora da igra na pobedu kod kuće. Dinamo ima problema sa sastavom. Nisam ljubitelj kladionice, ali se ne bih usudio da stavim dinar, ni na jednu, ni na drugu ekipu.

rss

Advertisements
Коментари су искључени на Milutin Bralović (RTB Bor): „Još uvek se borimo za opstanak!“

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: