RUKOMET


Cvetković: „Prvi meč najvažniji“ by Cvetkovic
јануар 8, 2009, 12:32 pm
Filed under: Reprezentacija

Rukometna reprezentacija Srbije igra u četvrtak sa Islandom na turniru u Ivriju koji je priprema za Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj.
Meč se igra u 20 časova, a Srbija se u grupi sa domaćinom Francuskom i Islandom. U grupi B igraju Tunis, Katar i Češka. Selektor Jovica Cvetković izjavio je da će prvi meč na predstojećem SP biti najvažniji i smatra da sâm plasman u Hrvatsku nije dovoljan i da će se svi u reprezentaciji potruditi da budu prijatno iznenađenje.

Prvi meč je najvažniji, a u svaki ćemo da ulazimo kao da je odlučujući. Svesni smo da pobeda protiv Egipta obezbeđuje ulazak u drugi krug, ali i da otvara vrata nečemu većem„, rekao je Cvetković.

Reprezentacija Srbije ima opasne bekove, brz kontru, jak ritam tokom čitavog meča, ali selektor Cvetković smatra da još uvek ima dosta mesta za napredak.

Sve to treba da dignemo na viši nivo. Definitivno, međutim, treba da popravimo igru u odbrani. Radimo na tome da ona bude čvršća, raznovrsnija. Teško je da ona bude perfektna za ovih nekoliko dana u Kovilovu, ali je bolja nego što je bila. Posebnu pažnju poklanjamo zoni 3-2-1, sa prelaskom na 3-3. Kao protiv Rusa, što je bilo. Kada je nešto dobro, ne treba da menjamo

Selektor Srbije smatra da plasman u Hrvatsku nije bio dovoljan i da ekipa želi da postigne znatno više.

Želimo da na Svetskom prvenstvu prijatno iznenadimo. Velika je stvar što smo se plasirali u Hrvatsku ali to nije nešto čime se zadovoljavamo

Cvetković nije želeo da prognozira nastup srpske reprezentacije.

Mnogi faktori utiču na plasman, ne samo trenutna forma. Postoji velika želja kod svih igrača da se pruži i više nego što se od njih očekuje. U ovoj reprezentaciji nema igrača koji će da kalkuliše„.

Cvetković je izjavio kako eventualne privatne nesuglasice sa pojedinim igračima nisu uticale na njegovu selekciju reprezentacije.

Zvao sam i igrače sa kojima sam, kao trener u klubu, imao sukobe i sa kojima nisam privatno bio u dobrim odnosima. Mogu da pogrešim u izboru, ali taj izbor je rezultat mog uverenja, a ne želje da se nekome svetim. Zovem one za koje smatram da kao igrači i ljudi zaslužuju da budu reprezentativci Srbije„, zaključio je Cvetković.

Na turnir u Francusku otputovalo je 17 igrača, a otpali su Tomislav Stojković, Uroš Mitrović, Dobrivoje Marković i Vukašin Rajković.

www.b92.net

Advertisements
Коментари су искључени на Cvetković: „Prvi meč najvažniji“

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: