RUKOMET


Žarko Šešum: „Idemo utakmicu po utakmicu!“ by Cvetkovic
јануар 6, 2009, 11:30 am
Filed under: Reprezentacija

Završne pripreme seniorske reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj, sprovode se po zacrtanom programu u sportskom centru u Kovilovu, što je najvažnije, bez povreda. Svi reprezentativci su zdravi, njih 21 konkuriše za najbolji sastav, trenira se maksimalno, dva puta dnevno. Za sutra, organizovano je druženje sa „sedmom silom“, a posle toga, dolazi do kratkog prekida, kako bi stručni štab i igrači proveli Badnje veče i Božić sa svojim porodicama. Osmog januara se putuje za Francusku na turnir.

Na promociji dresova reprezentacije za SP u sportskoj radnji „Đak“, razgovarali smo sa mladim srpskim reprezentativcem, Žarkom Šešumom.. Novinari se baš muče u ovo vreme pred Svetsko prvenstvo. Da li postoji neka izjava, koju možemo da upecamo, a da nije stereotipna, „da ćemo se boriti, dati sve od sebe“, itd?

– Pa, nema šta drugo. Šta da ti kažem. To je realno. Idemo iz utakmice u utakmicu. Jednostavno, to je tako. Nisi favorit za zlato, niti autsajder, da te neko ubije 10, 20 razlike. Sa svakim možeš da igraš i moraš da daš sve od sebe.

Srbija će od 17. januara igrati u Poreču. Iako je bilo priče da će grupa biti premeštena u Zadar, zbog sporenja između grada Poreča i HRS-a, dogovor je postignut. Reklo bi se, na radost novinara, navijača i Organizatora, budući da su Poreč i Istra, rekli bismo „liberalnija“ sredina. Naravno, radujemo se Zadru, ali u drugom krugu.

– Pa, dobro. U Zadru je malo izraženije to između Srbije i Hrvatske. Na to ne možemo da utičemo. Ako se kvalifikujemo, verujem da će nam u Zadru biti malo teže nego u Poreču, i što se tiče rukometa, i što se tiče ostalih stvari, kretanja po gradu, itd. U svakom slučaju, voleli bismo da vidimo Zadar. Čuo sam da je jako lep grad (smeh).

Ko je favorit za zlato?

– Uh, mnogo je favorita. Treba videti u kakvom su stanju Francuzi posle Olimpijskih Igara, da li su istrošeni. Tu su Danci, Hrvati naravno.

Interesantna je tradicija reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore na Svetskim prvenstvima, koja su sledila posle Olimpijskih Igara.U Francuskoj 2001, bronza, a u Tunisu četiri godine kasnije, peto mesto, uz tri utakmice u kojima smo imali napad za polufinale?

– Haha, nemam komentar na ovo.

Tvoj MKB Vesprem gura dobro na svim frontovima. Reč je o vrhunskom klubu, osvajaču Kupa kupova i mađarskom šampionu…

– Što se tiče ove polusezone, ona je bila uspešna. Tako da ne mogu da iskazujem svoje lično nezadovoljstvo, koje postoji, zbog odnosa prema meni, pre svega minutaže, za koju mislim da je nezazluženo mala. Mislim da ima prostora, da mogu više da igram. Prošli smo grupu u Ligi šampiona, pobedili Seged u gostima i na pravom smo putu da odbranimo titulu. Sada, svoj status moram da rešavam na drugi način.

Dokle planiraš da ostaneš u Mađarskoj?

– Imam ugovor na još dve godine. Mlad sam, imam 22 godine. Kada bude istekao, imaću 24. Rukometni vek je dugačak. Videćemo, šta ćemo i gde ćemo. Za sada sam tu.

Zbog povrede nosa nisi igrao mesec dana. Drugog januara krećeš u pun trenažni proces.

– Posle utakmice sa Rusima u Nišu, prva utakmica u prvenstvu. Bio sam u odbrani, izašao na napadača u skoku i dobio udarac. Nameštali su mi nos. Mesec dana je celokupna pauza, s tim što sam samo šest dana pauzirao zbog krvarenja, a onda trenirao gotovo normalno, samo bez duela. Da se ne bi desilo da me neko udari ponovo. To i sada radim, kada sam ovde. Ipak, važno je da ću biti spreman za ono što nas čeka u Hrvatskoj.

rss.org.rs

Advertisements
Коментари су искључени на Žarko Šešum: „Idemo utakmicu po utakmicu!“

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: