RUKOMET


Rukometaši putuju u Francusku by Cvetkovic
јануар 6, 2009, 5:25 pm
Filed under: Reprezentacija

Najbolji rukometaši Srbije učestvovaće od 8. januara na turniru u Francuskoj, koji će biti poslednja provera pred početak Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.
Posle pripremnih mečeva i pobeda nad Rumunijom u Beogradu i Nišu, usledila je kratka pauza zbog novogodišnjih praznika, a od 2. januara tim Jovice Cvetkovića ponovo naporno trenira u Kovilovu. Pored Srbije i domaćina, ekipe Ivri, na turniru u Francuskoj učustvovaće i selekcije Tunisa, Češke, Islanda i Katara.

Završili smo jedan od napornijih delova priprema i sada nas očekuje turnir u Francuskoj, gde ćemo imati dobru proveru pre Svetskog prvenstva„, rekao je pivotmen Ratko Nikolić agenciji Beta.

Mislim da je važno da dobro odigramo protiv Islanda, posle protiv Ivrija biće malo lakše„, kaže Nikolić.

Srbija će na SP igrati u Poreču u Grupi D sa Norveškom, Saudijskom Arabijom, Danskom, Egiptom i Brazilom.

„Turnir u Francuskoj pomoći će nam da vidimo gde se trenutno nalazimo. Posle ćemo imati još nekoliko dana treninga u Beogradu i zatim idemo u Hrvatsku„, rekao je Nikolić, koji je propustio početak priprema zbog obaveza u klubu – španskom Portland San Antoniju.

Prema njegovim rečima, svi igrači u ekipi su zdravi i sa nestrpljenjem očekuju početak Svetskog prvenstva.

U Kovilovu imamo odlične uslove za pripreme. Malo nam smeta što smo odvojeni od svega, uhvati nas kriza, ali tu smo da se spremamo za ono što nas očekuje. Mesec dana možemo da izdržimo“, rekao je Nikolić.

Svetsko prvenstvo održaće se od 16. januara do 1. februara u Hrvatskoj.

www.b92.net

Advertisements
Коментари су искључени на Rukometaši putuju u Francusku

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: