RUKOMET


Reprezentativni golmani u dobroj formi by Cvetkovic
јануар 4, 2009, 2:40 pm
Filed under: Reprezentacija
Na rukometnoj mapi sveta upisano je i ime Srbije. Orlovi se time ne zadovoljavaju. To je samo prvi korak u želji da se ovaj sport vrati na staze uspeha. Za sada sve funkcioniše besprekorno. U Kovilovu se trenira dva puta dnevno. Odmor pre ručka koristi se za spavanje. Golmanu, Darku Staniću, san neće na oči.

– Imao sam masažu, ali ne mogu da spavam. Mi, golmani, radimo duplo više od ostalih. Trener, Lukić, nema milosti, ali ne kukamo. Znamo zašto smo ovde.
Prezadovoljan sam. Jako se radi i svi želimo da u Hrvatskoj damo sve od sebe.
Da se borimo od prvog o poslednjeg sekunda, da javnost i narod vide da nema kalkulisanja u dresu Srbije.
Uz takav pristup sve će da dođe na mesto, i kvalitet i rezultati – poručuje Stanić.

Prva utakmica je, kaže se, najteža. Dobro, možda sa nama to nije slučaj, jer ne igramo odmah sa Dancima, ali duel s Egipćanima nosi veliki ulog.
– To je meč za drugi krug. Egipćani su vrlo neugodni i niko, pa ni one selekcije iz samog svetskog vrha, ne bi pobedile bez maksimalnog pristupa.
Uostalom, Danska je sa njima igrala nerešeno, na OI u Pekingu. Pobeda nad faraonima bi nam ulila samopouzdanje za mečeve protiv još jačih reprezentacija.

Golmanima smo mogli da se podičimo i u baražu za SP u Hrvatskoj, protiv Češke, i u kvalifikacijama za EŠ u Austriji, protiv Švajcarske i Rusije.

– Očekuju nas veliki napori, ali verujem da ćemo da ispunimo očekivanja. Svesni smo da mi, golmani, treba da budemo u prvom planu, ako hoćemo dobar rezultat.
Većina reprezentacija se uzda u dobre čuvare mreže. Imamo dobru reprezentaciju i verujem da će svaki igrač da odgovori zahtevima selektora Cvetkovića.
Raduje me činjenica da je većina reprezentativaca u formi. U Hrvatskoj ćemo da napravimo nešto zanimljivo, ubeđen sam u to.

Pred orlovima nema nikakvog rezultatskog imperativa, ali svi im od srca žele da naprave što više.
– Drugi krug je nešto što ne bi trebalo da se postavlja kao pitanje.
Imamo kvalitet da se izborimo za jedno od prva tri mesta u grupi. Ne znam samo koliko ćemo bodova da prenesemo. To će da se vidi u duelima sa Norveškom i Danskom – poručuje Stanić.

SELEKTOR JOVICA CVETKOVIĆ ZADOVOLjAN
Jedva čekamo start

Igrači hvale rad, selektor hvali angažovanje igrača. U reprezentaciji sve funkcioniše prema zamisli Jovice Cvetkovića.
– Krenuli smo malo jače, igrači rade i ne žale se. Predstoji nam i turnir u Francuskoj – kaže selektor orlova.

Turnir u Francuskoj će da posluži i za skraćenje spiska.
– U Hrvatsku, na Svetsko prvenstvo, vodićemo 16 igrača. Imaćemo mogućnost da zamenimo jednog, posle prve nedelje šampionata, u slučaju da dođe do nekakve povrede. Nadam se da do toga neće da dođe.

Atmosfera učio SP u Hrvatskoj sve više raste.
– Momci jedva čekaju da počne Svetsko prvenstvo – objašnjava Cvetković.

UOČI SP HRVATSKA
Šola u stručnom štabu

Domaća selekcija priprema se za predstojeće SP u Splitu, gde će da odigra prvu fazu takmičenja u grupi “B”. Selektor vatrenih, Lino Červar, najavio je da će Vlado Šola, nekadašnji prvi golman Hrvatske, osvajač zlatne medalje na šampionatu sveta u Portugaliji 2003. i Olimpijskim igrama u Atini 2004. da pojača stručni štab reprezentacije.

SLOVENIJA
Sa Hrvatima u Splitu

Reprezentacija Slovenije, koja se nije kvalifikovala za smotru najboljih rukometaša sveta, odigraće prijateljski meč sa susedima, Hrvatima, 9. januara u Splitu. Biće to dobra provera za Slovence, pred nastavak kvalifikacija za Evropski šampionat u

http://www.sport.novosti.rs

Advertisements
Коментари су искључени на Reprezentativni golmani u dobroj formi

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: