RUKOMET


Tajtavil prvi, Zvezda peta! by Cvetkovic
децембар 30, 2008, 8:26 am
Filed under: Evropa, Ostale vesti

Završen je turnir „Stadtwerk Kup“ u Švajcarskoj. Pehar namenjen najboljoj ekipi podigle su rukometašice mađarske ekipe Tajtavil pošto su u meču za prvo mesto pobedile francuski Dijon 22-20. Rukometašice Crvene Zvezde su završile turnir pobedom nad Trgocentrom 23-18 i tako se plasirale na peto mesto. Domaća ekipa  Brühl poražena je u meču za treće mesto od slovačke Bratislave 18-19.

Svakako zanimljiv turnir za gledaoce u Sent Galenu, ali sa stanovišta igračica teško da je bio zanimljiv imajući u vidu prenatrpan raspored utakmica čak i u situaciji kada se igra 2×20 minuta. Recimo Crvena Zvezda je u subotu odigrala čak 4 utakmice(ostale ekipe su igrale po 3 utakmice). Beograđanke su prvo od 10 sati odigrale prijateljski meč sa juniorkama Švajcarske u kome su slavile mlade reprezentativke iz zemlje „satova, sira i čokolade“(23-18). Zatim su odigrale odličan meč u dva popodne i savladale francuski Dijon 22-19, da bi samo dva sata kasnije ponovo istrčale na teren i bile poražene od Bratislave 25-28. Kraj napornog dana nazirao se od 19 sati kada su se sastale sa, ispostaviće se pobednikom turnira, ekipom Tajtavila i zabeležile poraz 19-28.

Nedelja je počela novim porazom od domaće ekipe Brühl 11-24, nastavljena još jednim od Tvin Trgocentra 19-25, da bi samo dva sata kasnije Beograđanke skupile svu snagu i u poslednjoj utakmici turnira slavile pobedu nad hrvatskim timom 23-18. Tako je Crvena Zvezda zauzela peto mesto na Stadtwerk Kupu sa skorom od dve pobede i četiri poraza.

Plasman na Stadtwerk Kupu:

1.Tajtavil

2.Dijon

3.Bratislava

4. Brühl

5. Crvena Zvezda

6.Tvin Trgocentar

balkan-handball

Advertisements
Коментари су искључени на Tajtavil prvi, Zvezda peta!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: