RUKOMET


Mile Isaković predložen za Olimpijski Komitet! by Cvetkovic
децембар 18, 2008, 7:43 am
Filed under: Ostale vesti

S obzirom da za rukomet i Rukometni savez Srbije 2012 godina ima izuzetan značaj koji počinje Evropskim prvenstvom za muškarce koje će se održati u Srbiji a završava Olimpijskim igrama u Londonu, Upravni odbor na 27. sednici održanoj 15. decembra 2008. godine zauzeo je stav da je nephodno da Rukometni savez Srbije ima svog direktnog predstavnika u najvišim organima Olimpijskog komiteta Srbije, te i doneo odluku da našeg proslavljenog reprezentativca, nosioca Nacionalnog priznanja Vlade Republike Srbije, Mileta Isakovića predloži za jednu od najviših funkcija u Olimpijskom komitetu Srbije.

MILE ISAKOVIĆ, rođen u Šapcu 17. januara 1958. godine, nekada „najbolje levo krilo Sveta“, selektor ženske reprezentacije SCG, predsednik Skupštine Rukometnog saveza Jugoslavije, a sada šef stručnog štaba RK „Metaloplastika“ iz Šapca. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je na 197 utakmica i postigao 768 golova. Kao reprezentativac osvojio je zlatnu olimpijsku medalju (Los Anđeles 1984), bio prvak Sveta (Švajcarska 1986), osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1983. godine, osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu (Dortmund 1982), srebrnu medalju na omladinskom Svetskom prvenstvu 1979. godine. Proglašen je za najboljeg rukometaša Jugoslavije 1985. godine. Sa šabačkom „Metaloplastikom“, za koju je nastupio na 287 utakmica, postigavši pri tom 1672 gola, osvojio je sve što se može osvojiti – šampion (6 puta) i osvajač Kupa (4 puta) Jugoslavije, dva puta šampion Evrope.

Igrački put Mileta Isakovića pratile su metafore poput – „ZLATNO KRILO JUGO RUKOMETA“, „VIRTUOZ RUKOMETNE IGRE“, „SUPERSTAR IZ ŠAPCA“, „RUKOMETNI GENIJE“, a širom rukometnog sveta svi su čuli za „ŠABAČKE VANZEMALjCE“.

Biografija žive legende srpskog rukometa dovoljno govori o čoveku koga Rukometni savez Srbije predlaže za nosioca jedne od najviših funkcija u Olimpijskom komitetu sa nadom da će svojim znanjem i iskustvom dopirineti razvoju celokupnog srpskog sporta.

Takođe, na istoj sednici Upravni odbor doneo je odluku da tokom izbornih aktivnosti u Olimpijskom komitetu Srbije, Savez predstavljaju i zastupaju predsednik Upravnog odbora, Velimir Marjanović i generalni sekretar, Božidar Đurković.

preuzeto sa
rss.org.rs

Advertisements
Коментари су искључени на Mile Isaković predložen za Olimpijski Komitet!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: