RUKOMET


Finale EP-a: Norveška – Španija! by Cvetkovic
децембар 14, 2008, 5:42 am
Filed under: Evropa

Selekcija Norveške braniće evropsku titulu sutra od 16:30 časova protiv Španije, budući da su u polufinalnom susretu, koji su neki nazivali finalem pre finala, bile bolje od Ruskinja 24:18 (12:7). Pred 2000 gledalaca u dvorani „Boris Trajkovski“, koja ni ovog dana nije mogla da privuče domaću publiku zbog enormnih cena karata (100 EURA), Norvežanke su bez većih problema savladale najvećeg rivala na svetskoj sceni.
Na početku, viđena je kopija starta sa finala Olimpijskih Igara, koje su Norvežanke takođe dobile. Već u petom minutu, na semaforu je bilo 6:0 za Skandinavke. Iznervirani Trefilov, traži tajm-aut, kako bi sprečio da „Volga“ ode u provaliju. To mu donekle i uspeva jer u narednih 18 minuta, Norveška postiže samo jedan gol (!), a Ruskinje pet, preko Turej i Poltorotskaje. Prihvatljivih 8:5 za Rusiju poništava čuvarka mreže, Haraldsen (ubedljivo najbolji akter meča sa 19 odbrana – 53%) sjajnim golom sa gola na gol. Na odmor se odlazi sa +5 za olimpijskog šampiona, 12:7.
Početak drugog poluvremena doneo nam je angažovane odbrane na obe strane. Tendencija teškog postizanja golova je nastavljena, a kada je Regelhut (najbolji strelac utakmice sa 5/12) brzim šutem iz koraka povećala na 18:11 u 43.minutu, bilo je jasno da će Ruskinje morati da se oproste od finala. Sve što su svetske šampionke uspele da urade, jeste da smanje na -5, 19:14, osam minuta pre kraja. Ipak, kao i u finalu Olimpijskih igara, potvrdila se ranija konstatacija, da ove dve selekcije igraju u dve „različiite brzine“. što Norveškoj daje veliku prednost, i u duelima koji slede.
www.balkan-handball.com
Advertisements
Коментари су искључени на Finale EP-a: Norveška – Španija!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: