RUKOMET


Makedonija u drugoj fazi! by Cvetkovic
децембар 6, 2008, 10:38 pm
Filed under: Reprezentacija

Rukometašice Srbije poražene su u trećem kolu grupe „D“ Evropskog prvenstva od selekcije domaćina, Makedonije 30:31 (14:16). Trećim porazom, Srpkinje su zauzele poslednje mesto u grupi i napuštaju najveće kontinentalno takmičenje sa plasmanom između 13. i 16. mesta. Večeras je selekciji koju predvodi Časlav Dinčić bila potrebna pobeda od četiri gola razlike nad domaćinom, da bi u krugu sa Hrvatskom i Makedonikom izborila plasman u drugi krug, ali u paklenoj atmosferi „Borisa Trajkovskog“, Srbija je padala kada je najviše trebalo da se uzdigne. Najefikasnija u redovima pobednika, bila je Todorovska sa osam golova, Bujanova je postigla šest, dok je na golu bila odlična Tanja Andrejeva sa 16 odbrana (35%). Kod Srpkinja, standardno najbolja, Andrea Lekić sa sedam golova, i na golu solidna Kaća Tomašević u drugom poluvremenu (10 odbrana).

Meč je počeo serijom Makedonki, tako da je Dinčić već u 4. minutu morao da zatraži tajm-aut na 0:3. Andrea Lekić otvara susret sa tri gola, tako da već u 11. minutu, Srbija ima prednost od 5:4. Srpkinje su bile u inicijativi, odbrana je dobro funkcionisala sredinom prvog dela, a prednost rasla (8:6, 10:7). Kada se i publika malo stišala, a gostujući navijači, koji su autobusom stigli iz Niša, počeli sve glasnije da se čuju, Makedonija se vraća na 10:10. Nedostatak rešenja u napadu, motor ekipe, Andrea Lekić na klupi i dobro poznat pad krajem prvog poluvremena, koji je Srbiju pratio u sva tri meča, odvodi Makedonke na odmor sa 16:14.

Drugo poluvreme, započinje sa dosta tehničkih grešaka. Ognjenović i Števin vraćaju u egal u 33. minutu, ali Makedonke sve lakše probijaju srpsku odbranu preko Kresoje, koja u 39. minutu dovodi svoju reprezentaciju na +3, 20:17. U tim trenucima, Srbiju u igri drži probuđena Jelena Erić. Odstojanje od dva-tri gola prednosti, Makedonke drže do 48. minuta, kada Bilja Balać sa dva gola postavlja 24:24, a u naredna dva minuta Lekić i Medved dovode Srbiju na velikih +2 i nadomak totalnog preokreta. Jelena Popović postiže gol za 28:26 na šest minuta pre kraja, ali to je bilo i sve od Srpkinja. U naredna četiri minuta, Makedonke prave seriju od 4:0, dok je srpski napad totalno bezopasan. Ceca Ognjenović smanjuje u poslednjim sekundama za konačnih 31:30.

Makedonija – Srbija 31:30 (16:14)

Makedonija: Mecevska 2, Gjorgijevska 1, Kocevska, Kresoja 4, Mladenovska 1, Bujanova 6, Todorovska 8, Portjanko 4, Crvenkoska 1, Andrejeva 16 odbrana, Trenovska, Pecevska 3, Bajramovska 1, Noveska.

Srbija: Paplacko 4 odbrane, Krpež 1, Popović 4, Lekić 7, Števin 1, Damnjanović 1, Balać 4, Erić 3, Rajović 4, Ognjenović 4, Cvijić, Đorđević, Medved 1, Tomašević 10 odbrana.

www.balkan-handball.com

Advertisements
Коментари су искључени на Makedonija u drugoj fazi!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: