RUKOMET


Dve Katarine – Krpež i Tomašević: „Nismo imali sreće“! by Cvetkovic
децембар 5, 2008, 7:29 pm
Filed under: Reprezentacija

Dan posle teške utakmice i bolnog poraza od Nemačke, ekipa Balkan-Handball.com bila je u hotelu „Kontinental“ gde su smeštene sve reprezentacije i razgovarala sa reprezentativkama Srbije. Sve igračice srpskog tima su odigrale dobru utakmicu juče. Imaju čime da se pohvale, ali imaju i za čim da žale. Razgovarali smo sa dve Katarine, golmankom Tomašević i desnim krilom, Krpež, debitantima na Evropskom prvenstvu koje su juče imale zapažene uloge u utakmici sa Nemačkom.

Desno krilo Katarina Krpež je u utakmici sa Nemicama odigrala sjajnu odbranu na nekada najboljoj igračici sveta, Nadin Krause i bila jedna od najzapaženijih aktera susreta:

-Nisu me impresionirale te veličine u nemačkoj reprezentaciji, meni su jači utisak ostavile Tanja Medved, Jelena Erić i druge naše igračice koje sam isto tako gledala do skoro na televiziji, a onda sam došla na okupljanje reprezentacije da igram sa njima. Želela sam da igram sa njima i budem kao one, na početku sam imala tremu, ali sam videla da mogu da se nosim sa njima i uz njihovu pomoć brzo sam se prilagodila. Mnogo toga sigurno moram da naučim, ali trudim se da borbenošću nadoknadim ono što mi nedostaje.

Samo igranje na EP je poseban dozivljaj, kako si se ti osecala?

-Igrala sam kao juniorka protiv Nemica i isto imam loše iskustvo jer smo izgubili. Ipak, ovo je mnogo drugačije,mnogo važnije, zaista neverovatan osećaj. Jako sam se lepo osećala tokom utakmice i nisam razmišljala ko igra protiv mene. Dala sam svoj maksimum, trudila sam se da zaustavim igračicu koju čuvam i pomognem maksimalno saigračicama i ekipi. Mislim da smo igrale dobru odbranu, ali eto nismo imali sreće na kraju.

I golmanki srpskog tima Katarini Tomašević, Evropsko prvenstvo je prvo veliko takmičenje, ali pošto ima iskustvo igranja u najjačoj ligi sveta to je nije sprečilo da odlično brani u prvom poluvremenu utakmice sa Nemačkom(12 odbrana, dva penala).

– Skoro nikad nisam zadovoljna svojim odbranama, pa tako ni sad nisam zadovoljna. Teško je kada se izgubi ovako. Najgori mogući poraz. I kada se dve utakmice izgube na ovakav način jako je teško vratiti se, ali moramo dalje.

Svesni ste težine zadatka u utakmici sa domaćinom?

-Biće nam teško u utakmici sa Makedonkama, mada to smo znali i pre nego što smo došli ovde. Znamo da ćemo igrati protiv sedam Makedonki pojačanih sudijama i publikom, znači protiv devet igrača. I uprkos svemu nadam se pobedi. Znam da ćemo mi dati sve od sebe i ponovo ostaviti srce na terenu.

Iz Skoplja

BALKAN-HANDBALL TEAM

Advertisements

2 коментара

Kacconeeee bas mi je drago da si i ti konacno pozvana u reprezentaciju i da si debitovala protiv Nemica i vidim i dala gol!!!! Zelim ti puno srece od sveg srca i samo tako nastavi,a znam da ces pokazati kako se igra i odbrana i napad. Ti si neko ko voli da radi,a radom ces uspeti da budes najboljaaa!!!! Vojim te drugarice moja!!!! cujemo se

Коментар од Pascik Lidija

Bravo Kaco….ceo Bor je uz tebe!!!!!

Коментар од Marko
Затворено за коментаре.%d bloggers like this: