RUKOMET


Zaslužena pobeda Hrvatske! by Cvetkovic
децембар 2, 2008, 7:35 pm
Filed under: Reprezentacija
Rukometašice Hrvatske savladale su u prvom meču Evropskog prvenstva selekciju Srbiju 30:26 (17:8). U meču koji su obeležila dva različita, a opet ista poluvremena, Hrvatice su pokazale veću stabilnost i odlučnost u odlučujućim trenucima i potpuno zasluženo došle do dva boda. U dosta kompaktnom sastavu Hrvatske, teško je izdvojiti bilo koga, ali se može apostrofirati da su hladnokrvnost Lidije Horvat (6) i Dijane Golubić (7 golova) u trenucima kada su Srpkinje u drugom poluvremenu „disale za vratom“, odnele konačnu prevagu na njihovu stranu. Kod Srpkinja, Andrea Lekić sa devet golova, te prava osveženja u drugom poluvremenu, Dragana Cvijić i Sanja Damnjanović (po četiri) dovele su Srbiju nadomak preokreta.

Rekosmo, dva različita, a opet ista poluvremena. Različita po skoru i dominaciji ekipa, budući da su prvo Hrvatice rešile u svoju korist 17:8, a drugo izgubile 18:13, ali iste po svojim počecima i završnicama. Naime, Srpkinje su na samom startu zaigrale dobro, činilo se bez grča, i povele 5:3 u 10. minutu. Tada dolazi do pada u igri igračica Časlava Dinčića, a poslednji tračak nade, bilo je vođstvo od 6:5 u 13. minutu. Od tog trenutka, na terenu je postojala samo Hrvatska, a kamermani su mogli da zabeleže sputane napade Srpkinja, masu tehničkih grešaka i polukontre i kontre, koje su se ređale u nizu, preko Dijane Golubić… Jelena Erić i Tanja Medved, čini se, zbog povreda, nisu bile na nivou potrebnom reprezentaciji, što je uslovilo velikih -9 na poluvremenu 17:8, uz podatak da Srbija u poslednjih osam minuta prvog dela nije postigla gol (poslednji Andrea Lekić u 22. minutu).

Drugo poluvreme, potpuno druga priča na terenu, koja je uzburkala i emocije jedva hiljadu navijača u skopskoj hali „Boris Trajkovski“. Na terenu je bekovska postava Damnjanović – Lekić – Števin, koja donosi mnogo bržu igru. Isključenje Tatari u 32. minutu donosi veliki povratak Srbije u meč. U narednih pet minuta, Srbija pravi seriju od neverovatnih 6:0 i dolazi na 18:15, što je znak da selektor Zovko zatraži tajm-aut. Minut odmora je zaustavio propadanje Hrvatica, i one dolaze na +5 (20:15), a klackalica „sa pet na tri“ traje sve do 47. minuta, kada Horvat povećava na 26:20, a onda se u narednih šest minuta, Srbija vraća sa 5:0 na samo gol minusa (26:25). To je bio 53. minut, i ujedno, to je bio kraj otpora Srbije. Nije bilo više snage u igračicama za preokret. Pokušao je Dinčić sa Medved i Erić, ali opet nije išlo. Konsolidovala se hrvatska odbrana, proradila je i kontra, tako da je kranjih 30:26, odraz realne slike sa „Gerflora“ skopske dvorane.

Srbija – Hrvatska 26:30 (8:17)

Hala „Boris Trajkovski“ – gledalaca 1000

Srbija: Paplacko (5 odbrana), Krpež, Popović, Lekić 9, Števin 4, Damnjanović 4, Đerić (tri odbrane), Balać, Erić, Tomašević (jedna odbrana), Rajović 1, Ognjenović 4, Cvijić 4, Medved.

Hrvatska: Knezović (13 odbrana), Tatari 2, Golubić 7, Ambroš 1, Gaće, Arslanagić 2, Pušić 2, Pavić 1, Horvat 6, Penezić 7(5), Jelčić, Franić 1, Lovrić 1, Zebić.

www.balkan-handball.com

Advertisements
Коментари су искључени на Zaslužena pobeda Hrvatske!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: