RUKOMET


TANJA MEDVED O PREDSTOJEĆEM EVROPSKOM PRVENSTVU U MAKEDONIJI by Cvetkovic
новембар 28, 2008, 7:01 am
Filed under: Reprezentacija

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva u Makedoniji sve više u medijima idu izjave tipa “bićemo zadovoljni ako prođemo u drugi krug”. Donekle mogu da razumem takve izjave, ali ja ću jedino biti zadovoljna ako se pla

siramo do pete pozicije, što znači da smo obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo. Kada bih drugačije kazala, lagala bih – kategorična je Taea Medved, koja je ugradila sebe u osvajanje poslednje medalje (bronza, Italija) za Jugoslaviju.

Takve izjave posledica su zaista respektabilnih rivala?
– Da li bi možda bilo lakše da smo izvukli Rusiju, Francusku i Dansku? Jedno moramo da shvatimo, Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje. Jače je nego Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre, jer tamo u grupi dobijemo Obalu Slonovače i Australiju, a tri ekipe idu u drugi krug. Međutim, na EP svaka utakmica je teška. Naravno da moramo da respektujemo Hrvatice, Nemice i Makedonke, ali moramo sve da ih napadnemo. Nismo favoriti u tim mečevima, ali ne bi trebalo ni da ih precenjujemo. Svaka utakmica je priča za sebe, za svaku od njih se trebamo posebno pripremiti i pokušati da ih pobedimo.

Medvedova još jednom podvlači da prolazak u drugi krug ne znači ništa, ako na kraju budu osme.
– Verujte treba imati malo i sportske drskosti, ali i sreće. Sport je takav da dok ne istekne šezdeseti minut sve je otvoreno i moguće. Na terenu, za razliku od papira, nema favorita. Nadmoć se mora i na terenu dokazati i zaslužiti. I ostale reprezentacije su podmlađene, kao i mi. Zašto da već u Makedoniji ne pokušamo da ostvarimo neki viši cilj, a ne da se unapred predamo – zapitala se Medvedova.

Koliko je vaša priča realna, ima li podlogu?
– Najvažnije je to da ove igračice koje su sada u reprezentaciji imaju određeni kvalitet i veliki potencijal. Ono što ih izdiže od nekih prethodnih generacija je to što pokazuju ogromnu ambiciju i želju, psihički i fizički se predaju reprezentaciji, nema kalkulacija… U razgovoru s njima vidim da dodatno rade i ispravljaju uočene greške, koje su im sugerisane, jednostavno dišu za reprezentaciju i žive da obuku dres s nacionalnim grbom. Kada je sve to tako onda mora da dođe i rezultat. Najveća mana im je to što nemaju iskustvo, a ono je zaista neophodno za neke ozbiljnije priče i rezultate. Svi smo svesni da se igrač ne može postati preko noći, već igrajući i sazrevajući. Naša liga nije jaka i teško je to moguće ostvariti u Srbiji. Zato apelujem na sponzore da preuzmu ženske ekipe, da ulože novac,pa bi i većina nas vratilo i igralo u zemlji – jasna je Tanja Medved.

U VRNJAČKOJ BANJI
Rumunke testiraju Srpkinje

Još pet dana ostalo je do Evropskog prvenstva za rukometašice u Makedoniji. Sve ono što su uvežbavale u poslednjih dvadesetak dana izabranice Časlava Dinčića imaće priliku da pokažu večeras i sutra u Vrnjačkoj Banji ( 18 časova). U goste im dolazi, takođe učesnik EP, reprezentacija Rumunije, koja za rivale u grupi A ima Francusku, Mađarsku i Dansku.

– To je prilika da vidimo gde smo i šta još treba da uradimo u hodu da bi zadovoljilo visoke evropske kriterijume, a koji će nas dočekati u Makedoniji. Rumunke su jaka ekipa i to će da bude pravo merilo o našoj vrednosti, koliki je naš maksimum. Naravno, idemo da pobedimo u obe utakmice, bez kalkulisanja, to će biti prava prilika da donekle osetimo i doživimo EP – rekao je selektor Časlav Dinčić. – U ovim mečevima akcenat ćemo staviti na odbranu i prelazak u polukontru i kontru. Uvežbavali smo i napad na sve zone, svi bekovi će dobiti šansu da to isprobaju.

http://www.dnevnik.co.yu

Advertisements
Коментари су искључени на TANJA MEDVED O PREDSTOJEĆEM EVROPSKOM PRVENSTVU U MAKEDONIJI

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: