RUKOMET


Reprezentacija spremna za Švajcarce i Ruse! by Cvetkovic
новембар 23, 2008, 10:24 pm
Filed under: Reprezentacija

Rukometna reprezentacija Srbije počela je u nedelju u Beogradu pripreme za kvalifikacione utakmice sa Švajcarskom i Rusijom, za plasman na EP 2010. godine.

Selektor Jovica Cvetković izjavio je da će naredni mečevi biti odličan pokazatelj u kakvoj je formi reprezentacija uoči Svetskog prvenstva u januaru u Hrvatskoj.

„Mi smo do sada ispunili plan. Odigrali smo veoma dobro protiv Farskih Ostrva i Italije. Pokazali smo stil koji negujemo kao ekipa, a igrači kakav odnos imaju prema protivniku“, rekao je Cvetković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, utakmice sa Švajcarskom u Cirihu i sa Rusijom u Nišu „nisu biti ili ne biti“.

„Mi idemo da pobedimo svakog protivnika. Može da se dogodi da nas neko pobedi – to je sport, ali siguran sam da nećemo razočarati. Trudimo se da dostignemo visok nivo igre“,
rekao je Cvetković.

Selektor Srbije naglasio je da ekipa nije kompletna, jer se Danijel Anđelković još nije oporavio.

„Predstoji nam nekoliko dana rada i mislim da nema razloga za nezadovoljstvo. Ako pobedimo u jednoj od te dve utakmice imamo velike šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo“, rekao je Cvetković.

On je naglasio da Švajcarska ima dobru reprezentaciju, koja nije za potcenjivanje, kao i da je došlo vreme da Srbija pobedi Rusiju, sa kojom je do sada igrala nerešeno.

Golman reprezentacije Dimitrije Pejanović smatra da igrači znaju šta im je cilj.

„Želimo da nastavimo sa kontinuitetom i da vratimo rukomet gde mu je mesto. Iskreno se nadam da ćemo ispuniti trenerove zahteve i naše ciljeve“, rekao je Pejanović.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je cilj da reprezentacija pobedi obe utakmice i da se tako na sjajan način završi godina.

On je najavio da će reprezentacija za vreme „Dana rukometa“ odigrati 27. i 28. decembra dva meča sa Rumunijom, a da će posle toga početi pripreme za Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Srbija će se sastati sa Švajcarskom u sredu u Cirihu u 19.30, a sa Rusijom u Nišu u nedelju u 19 sati.

Na spisku selektora Cvetkovića nalazi se 19 igrača i to su: Pejanović, Stanić, Stojković, Nikčević, Ćuruvija, Marković, Kojić, Prodanović, Ilić, Anđelković, Vučković, Bojinović, Šešum, Ćorović, Rajković, Stojanović, Vujin, Nikolić i Toskić.

http://www.rss.org.rs

Advertisements
Коментари су искључени на Reprezentacija spremna za Švajcarce i Ruse!

Затворено за коментаре.%d bloggers like this: